Onze domeinen

Ontdek onze samenwerking met een zorgvuldig geselecteerd aantal domeinen die hoogwaardige producten leveren. Elk domein vertegenwoordigt een unieke stijl en traditie, variërend van gevestigde namen tot opkomende producenten. Door deze samenwerking kunnen we een breed scala aan smaken en kwaliteiten aanbieden.

Picoron

Sedert 2015 zijn Glenda en Frank Kalyk, een Australische koppel, de fiere eigenaars van Château Picoron, gelegen in de gemeente Sainte-Colombe op enkele kilometers van het bekende stadje Saint-Emilion.

De wijngaarden, 4,62 ha groot, gelegen rond het kasteel zijn uitsluitend beplant met de merlot druif. De wijnen zijn bijgevolg monocépages en elke cuvée wordt gemaakt van één perceel met uitdrukking van het terroir op de beroemde klei- en kalksteenrug van Saint-Emilion.

Château Picoron wil op die manier de regio nieuw leven inblazen en verschillende stijlen van wijn produceren.

Opmerkelijk zijn ook de namen van de verschillende cuvées = palindroom, namen die zowel achteruit als vooruit kunnen gelezen worden.

Picoron is afgeleid van het werkwoord “picorer” en betekent “pikken”. Het logo “een merel” verwijst niet alleen naar de afkomst van de naam van de druif merlot, genoemd naar de lokale merels (merle), die een voorliefde voor de vrucht hadden ontwikkeld maar ook naar de naam van het château.

Op de etiketten van de verschillende wijnen zijn tekeningen gemaakt die de beperkingen van het wijnmaken voorstellen in samenwerking met de Franse kunstenaar en vogelliefhebber Jochen Gerner.

Bezoek website
picoron logoPicoron eigenaarsPicoron omgevingpicoron wijn

Terre des Dames

Terre des Dames is sinds 2002 het wijndomein van Lidewij Van Wilgen. De Nederlandse wijnmaakster verhuisde in 2001, samen met haar echtgenoot en 3 kleine kinderen vanuit Amsterdam, waar ze jarenlang een succesvol reclamebureau leidde, naar het Zuid-Franse Murviel les Béziers.

Ze volgde enkele intense opleidingen in wijngaardbeheer en vinificatie en herstelde alle bestaande wijngaarden. Op vandaag is de structuur van de wijngaarden van Terre des Dames nog dezelfde als tweehonderd jaar geleden. 13 hectare wijngaard is verdeeld in 25 verschillende kleine percelen ieder met hun eigen karakter. Ze zijn omringd door stenen muurtjes en een natuurlijke begroeiing van eiken, olijfbomen en kruiden als tijm en rozemarijn.

De wijnkelder werd gerestaureerd en het vinificatiemateriaal volledig vernieuwd.

Alle druiven worden met de hand geplukt en streng geselecteerd. Het rendement wordt bewust heel laag gehouden en is niet hoger dan 35hl/ha.

Sinds 2005 werkt Lidewij volledig biologisch in de wijngaard en biodynamisch in de kelder.

Al de wijnen van Terre des Dames hebben een opvallende frisheid dankzij de unieke bodem en ondergrond.

Ondertussen zijn haar wijnen internationaal bekend en staan ze op de wijnkaart van heel wat gastronomische restaurants waaronder enkele sterrenrestaurants in Londen.

Jancis Robinson, de bekende Britse wijncriticus, journaliste en wijnschrijfster rekent de wijnen van Terre des Dames tot haar favoriete Languedoc wijnen.

Bezoek website
Terre des dame logoTerre des dame domeinterre des dames eigenaarTerre des dame eigenaars

Fond Croze

Het domein Fond Croze ligt in het pittoreske dorpje Saint-Roman-de-Malegarde in de Rhônevallei op enkele kilometers van de toeristische trekpleister Vaison-la-Romaine.

Bruno en Daniel Long namen in 1997 het domein van vader Raymond over en bouwden er volledige nieuwe kelders.

Ondertussen is ook de zoon van Daniel, Guillaume Long in het bedrijf gestapt en is het domein vandaag in handen van de 4de generatie sedert 1918.

Bruno, oenoloog neemt de vinificatie en het werk in de kelder voor zijn rekening. Daniel, chef de culture is de persoon die alle werk in de wijngaard coördineert. Guillaume helpt en ondersteunt zijn vader en oom.

Het domein is ondertussen 80ha groot met wijngaarden verdeeld over de gemeenten Rasteau, Cairanne, Saint-Roman-de-Malegarde, Buisson, Villedieu, Tulette en Suze-la-Rousse.

De best gesitueerde wijngaarden liggen op 100m hoogte, op de uitlopers van Les Dentelles de Montmirail, een bergstreek aan de Zuidelijke kant van de Mont Ventoux.Door de hoge ligging, de vele keien in de bodem en de pontiasse, een koele wind die de wijngaarden afkoelt, hebben ze niet alleen weinig last van vocht en schimmels in de wijngaard maar bezitten de wijnen een flinke portie frisheid. Sedert 2009 werken zij dan ook volledig biologisch.

Neem daarbij de mogelijkheid om verschillende percelen apart te laten vergisten in kleine betonnen kuipen of inox tanks, een gemiddelde opbrengst van 40hl/ha en je krijgt één voor één schitterende wijnen in het glas.

De wijnen van Fond Croze worden over de hele wereld geëxporteerd van Duitsland, Denemarken, Zwitserland tot Amerika, Japan, Australië …

Bezoek website
Fond croze logofond croze eigenaarsfond croze eigenaarfond croze wijnkelder

Philippe Gilbert

Het domein Philippe Gilbert is gelegen in het centrum van Frankrijk, in het hart van de minder bekende appellatie Menetou-Salon (Loire).

Het familiedomein is opgericht in 1768 door François Gilbert de overgrootvader van Philippe.

De grootvader van Philippe was in 1959 één van de oprichters van de AOP Menetou-Salon, een gebied van 600ha wijngaard naast de AOP Sancerre.

De witte wijnen worden er uitsluitend gemaakt van de sauvignon druif, de rode wijnen van de pinot noir druif.

De speciale “Kimmeridgien” bodem in combinatie met een gematigd zeeklimaat heeft een uitgesproken minerale expressie aan de wijnen.

Sedert 2007 wordt er volledig biologisch-biodynamisch gewerkt zowel in de wijngaard als in de kelder en gecertificeerd door Biodyvin.

Bezoek website
Philippe Gilbert logoPhilippe Gilbert eigenaarsPhilippe Gilbert omgevingphilippe gilbert omgeving

Fleur D'Olives

Het domein Fleur d’Olive van Jean Michel Gareil bevindt zich in Het Zuiden van Frankrijk in het dorp Nissan lez Ensérune op 10 km van de Béziers en 10 km van de Middellandse Zee.

Jean Michel Gareil is in het bezit van 8ha olijfgaarden goed voor 30 ton olijven.

Er zijn 3 soorten olijfolie, allen 1ste koude persing = puur sap maar verschillend van smaak.

De smaak en kwaliteit is afhankelijk van heel wat factoren : variëteit van de olijven, tijdstip van oogst, manier van oogst, tijdstip van persing …

Bezoek website
fleur d'olive logofleur d'olive productenfleur d'olive omgevingfleur d'olive shop

Condamine L'Evêque

Condamine (oud frans voor domaine) is een familiaal domein gelegen in het middeleeuwse dorp Nézignan-L’Evêque, tussen Sète en Béziers in de Côtes des Thongue - Languedoc.

In 1978 kochten Guy en Marie-Claude het domein en werden de wijngaarden bestaande uit villafranchiaanse terrassen en schelpkalk volledig herbeplant met zowel witte als rode druivenrassen.

Guy Bascou, oenoloog, stond niet alleen jarenlang aan het hoofd van het Institut Cooperatif  du Vin in Béziers maar was ook gedurende 20 jaar voorzitter van “le Syndicat du cru Picpoul de Pinet”. Een witte wijn gemaakt van 100% Picpoul blanc en gebotteld in de typische “Neptune” fles.

Guy Bascou produceerde ook als eerste in de regio een witte wijn op basis van de viognier druif afkomstig uit de Noordelijke Rhône.

Zoon Guilhem Bascou nam in 2000 het domein over na enkele jaren gewerkt te hebben op wijndomeinen in Californië en Zuid-Afrika. Een heel sympathieke, bijzondere wijnbouwer die met heel veel kennis en kunde goede witte, rode en rosé monocépage wijnen maakt aan een betaalbare prijs.

Het domein met 60ha wijngaard werkt op biologische wijze en het resultaat mag er zijn: de wijnen zijn heel puur van karakter, met een mooie concentratie en vol karakter.

Condamine L'Eveque omgevingCondamine L'Eveque eigenaarCondamine L'Eveque eigenaarCondamine L'Eveque logo

Boutillez Marchand

Vader ROBERT Boutillez startte met het champagnehuis in 1960.

Samen met zijn echtgenote en zoon maakte hij, op dit kleine familiedomein, jarenlang champagne op traditionele wijze.

Dochter Marion nam het domein in 1997 over na het overlijden van haar vader.

Samen met haar echtgenoot Jean-Michel bewerken zij 6,4ha wijngaard, gelegen in het 1er cru dorp Villers-Marmery, in het hart van de Montagne de Reims en voor 97% beplant met chardonnay.

Bij Champagne Boutillez Marchand worden kwaliteitschampagnes (Blanc de Blancs) gemaakt op basis van 100% chardonnay.

De Cuvée “Ecrin N°1”, is een gastronomische champagne gevinifieerd in eikenhouten vaten. De ratafia, eveneens op basis van de chardonnay druif en gerijpt in eikenhouten vaten volgens het solera systeem, is van uitzonderlijke kwaliteit.

Topchampagnes aan betaalbare prijs.

Bezoek website
boutillez marchand logoboutillez marchand ownerboutillez marchand roseboutillez marchand kelder

Bon Baron

Château Bon Baron is het levenswerk van Jeanette van der Steen en haar man Piotr.

Het Nederlands echtpaar streek in 2001 neer in het Waalse dorpje Lustin, deelgemeente van Profondeville. Ze namen hun intrek in een prachtig gelegen landhuis met uitzicht op de Maas.

Jeanette en Piotr startten met de aanplant van acht verschillende druivenrassen op het terrein gelegen voor het landhuis langs de Maas. Ze schoolden zichzelf bij, kregen advies van ervaren wijnmakers en lieten hun bodem analyseren.

De eerste wijnen vielen meteen in de smaak en waren een groot succes.

Met 17 hectare wijngaard en veertien verschillende druivenrassen behoort Château Bon Baron op vandaag tot één van de grootste wijndomeinen van België.

Er wordt bewust gekozen voor milieuvriendelijke teelt, lage opbrengst, strenge selectie van de druiven, perfect rijp en manuele oogst met mooie, complexe wijnen als resultaat.

Bezoek website
Bon baron logoBon baron eigenaarBon baron omgeving
wijndomein

Heeft u een vraag of interesse? Contacteer ons!

Contacteer ons
We gebruiken cookies om de functionaliteit van de site te optimaliseren en u de best mogelijke ervaring te bieden. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.